Aktiviteter och upplevelser 2023-04-14T10:42:34+02:00

Aktiviteter och upplevelser

Här finns mycket att göra. Vänligen boka din aktivitet på epost: birgit@nivagarden.se eller telefon: 070-258 59 10

SPA

Du badar i den vedeldade bastun, sjunker ner i det 39 gradiga vattnet i badtunnan och sen är det bara att njuta. Av värmen och av utsiktet mot älven. Efter badet så sitter du skönt i relaxbyggnaden med de stora fönstren mot naturen. Är det kallt så tänd en brasa i kaminen.

Tid maj-september

Bastu, badtunna, relax och handduk

Pris 4 tim 2 personer 1620 kr (+ 150 kr/person)

Bastubad för kropp och själ

Att bada i en vedeldad bastu är Tornedalsk kultur. Badet är en rening för både kropp och själ. Du bestämmer själv hur varmt du vill ha. Efter bastun så är det skönt att sitta på bänken och titta ut på älven. En stund av eftertanke, kontemplation.

Bada i bastu, handduk

Pris 2 tim för 2 personer 290 kr (+50 kr/person)

Badtunna

I badtunnan så finns det plats för ca 8 – 10 personer. Titta ut mot älven och ni du har Finland på andra sidan.

Med vänner, arbetskamrater så får ni en skön stund tillsammans.

Tid maj-september

Badtunna, handduk

Pris 3 tim 2 personer 1260 kr (+50 kr/person)

Bada i Torne älv

Nedanför stugan har vi en brygga utplacerad i älven. Det går bra att bada och som varmast kan vi ha 23 grader i vattnet.

Skidåkning och spark

På vårvintern, mars, april så åker vi skidor på älven. Har det blivit skare så finns det inget roligare än att skejta sig fram med skidor.

Under vintern så byter vi ut cykel mot spark. Ett snabbt och roligt sätt att ta sig fram på isiga vägar.

Skidor, pjäxor, stavar ( begränsat med utrustning)

Pris 120 kr/ dag

Gratis för spark

Umgås vid grillplatsen

Vid bastun finns det en grillplats där du kan grilla korv, pinnbröd eller laga mat på muurikkan.

Vandra

Vandra till Matkakoski, en sträcka på 2,5 km efter byvägen. Matkakoski är en vacker fors som gränsar mot Finland. Den är känd för sin rikliga laxförekomst. Väl framme kan du följa stigen en bit utmed forsen. Se karta

Pilgrimsvandringsleden passerar Struves meridianbåge, en triangelkedja som är med på Unescos världsarvslista. Struves meridianbåge finns i Kukkola, 18 km från Nivagården.

På andra sidan älven syns berget Nivavaara. Berget var en mätpunkt för De Maupertuis gradmätningsexpedition 1736-1737 en expedition till Tornedalen. Hans avsikt var att med gradmätning utreda om jordklotet var tillplattat vid polerna. Det av den franska kungen Ludvig XV finansierade projektet genomfördes på ett år. Det finns en vandringsstig upp till berget.

Laxfiske i Matkakoski

Matkakoski som är välkänt som den laxrika forsen. Fisket pågår i juni och till en början av juli månad. Fiskekort kan du lösa på plats. Läs mer om laxfisket i Matkakoski 

Stand Up Paddling

SUP -bräda, ett nytt sätt att färdas på vattnet. Du kan paddla ståendes eller på knäna. Lite av sakral känsla när du tyst paddlar fram på vattnet.

SUP bräda, flytväst

Pris 190 kr/tim