Aktiviteter och upplevelser

SPA

Du badar i den vedeldade bastun, sjunker ner i det 39 gradiga vattnet i badtunnan och sen är det bara att njuta. Av värmen och av utsiktet mot älven. Efter badet så sitter du skönt i relaxbyggnaden mede de stora fönstren mot naturen. Är det kallt så tänd en brasa i kaminen.

Badtunna

I badtunnan så finns det plats för ca 8 – 10 personer. Med vänner, arbetskamrater så får ni en skön stund tillsammans.

Laxfiske i Matkakoski

Matkakoski som är väl känt som den laxrika forsen. Här fångas de stora laxarna.

Umgås vid grillplatsen

Vid bastun finns det en grillplats där du kan grilla korv, pinnbröd eller laga mat på muurikkan.

Stand Up Paddling

SUP -bräda, ett nytt sätt att färdas på vattnet. Du kan paddla ståendes eller på knäna. Lite av sakral känsla när du tyst paddlar fram på vattnet.

Bastubad för kropp och själ

Att bada i en vedeldad utebastu är Tornedalsk kultur. Badet är en rening för både kropp och själ. Du bestämmer själv hur varmt du vill ha. Efter bastun så är det skönt att sitta på bänken och titta ut på älven. En stund av eftertanke, kontemplation.

Bada i Torne älv

Nedanför stugan har vi en brygga utplacerad i älven. Det går bra att bada och som varmast kan vi ha 23 grader i vattnet.

Båt för uthyrning

I älvgäddan som båtmodellen kallas för har en 8 hk fyrtaktsmotor, miljövänlig. Två personer kan också ro den. Att ro ut på älven är en härlig sysselsättning. Älven är 1 km bred vid stugan så det känns ibland att jag är ute på havet!

Spark och skidåkning

Under vintern så byter vi ut cykel mot spark. Ett snabbt och roligt sätt att ta sig fram på isiga vägar.

På vårvintern, mars, april så åker vi skidor på älven. Har det blivit skare så finns det inget roligare än att skeita sig fram med skidor.